lauantai 5. tammikuuta 2019

Uuden vuoden mietteet

Jo seitsemäs vuosi kirjabloggarina on takana. Se on pitkä aika! Menneen vuoden aikana ovat blogin suhteen monenlaiset mietteet pyörineet mielessä - etenkin se, miten vuoden alussa vannoin pysyväni postausten kanssa lukemieni kirjojen tahdissa, ja yrittäväni saada joka kuussa ainakin yhden kirja-arvion julkaistua. Tämä sujui hirveän hienosti elokuulle asti, sitten lähdin vaihtojaksolle Kanadaan, ja blogi jäi jälleen sijaiskärsijäksi. Syyskuussa sain vielä aikaiseksi yhden arvion julkaisun, mutta loka- ja marraskuu huutavat tyhjyyttään, ja jonossa kolkuttelee kahdeksan postaamatonta kirjaa, joista seitsemän lukeutuu vielä viime vuoden saldoon. En pystynyt lukuvuoden viimeisten viikkojen esitelmien, tenttien ja lopputöiden kirjoittamisen lomassa edes tekemään perinteistä joulukuun blogiponnistusta, jossa olen aiempina vuosina siivonnut jonoa yhdellä postauksella joka päivä. Onneksi jonokaan ei toki tänä vuonna ollut yhtä pitkä kuin se on toisinaan ollut.

https://eseautomation.com/

Tämän perusteella kuluneesta blogivuodesta täytyy siis todeta, että olen vuoden ensimmäisestä puoliskosta todella ylpeä. Pysyin tavoitteissani ja löysin rytmiä ja säännöllisyyttä bloggaamiseeni, ja nautin kirjoittamisesta. Loppuvuoden romahdus kaduttaa, mutta yritän olla tuomitsematta itseäni siitä liian rankasti - onhan sille kuitenkin varsin pätevä syy.

Katsotaanpa sitten hiukan tilastoja kuluneesta vuodesta. Vuonna 2018...
  • luin 41 kirjaa (joista 3 oli oikeastaan pienoisromaaneja ja 1 oli kansien välissä julkaistu essee, mutta laskemme ne silti)
  • julkaisin 39 postausta
  • julkaisin eniten postauksia tammikuussa (8) ja toiseksi eniten toukokuussa (5)
  • julkaisin vähiten postauksia loka- ja marraskuussa (0)

Kirjallisesti kulunut vuosi oli melkoinen vuoristorata. Varsinkin alkuvuodesta käytin aikaani kirjojen parissa, jotka eivät sitä ansainneet, mutta toisaalta luin kuluneena vuonna myös monia uskomattoman hyviä kirjoja. Olen yrittänyt opetella sitä, että jätän kesken kirjat, joista en pidä (elämä on liian lyhyt tuhlatakseni aikaa huonojen kirjojen lukemiseen), mutta esimerkiksi haasteiden parissa näitäkin tapauksia on edelleen tullut kahlattua läpi. Vuoden parhaiksi kirjoiksi ei oikeastaan ole kilpailua: minulle on itsestään selvää, että valituksi tulevat The Illuminae Files -sarjan ensimmäinen ja toinen osa Illuminae ja Gemina. Kolmas osa Obsidio on vielä lukematta, mutta rehellisesti sanottuna odotan nimittäväni sen vuoden päästä vuoden 2019 parhaaksi kirjaksi.

http://pop-culturalist.com/

Lähden uuteen vuoteen pitkälti samoin eväin kuin aiemminkin: tavoitteena on lukea niin paljon kuin pystyn, jaksan ja intoa riittää; pysyä postauksieni perässä jopa paremmin kuin edellisenä vuonna; jatkaa tuttujen haasteiden ja projektien parissa, lisäten tietenkin joukkoon vuoden 2019 HelMet-haasteen. Lisäksi olen ajatellut uudistaa blogia tarpeen ja viitsimisen mukaan. Vanhoissa teksteissä on paljon sellaista, mitä mieluummin en enää näkisi, joten täytyy katsella olisiko niiden poistaminen tai jollain tavalla yksityiseksi muuttaminen järkevää tai mahdollista. Ehkä ulkoasukin voisi kaivata hieman suurempaa remonttia. Suurimmaksi osaksi linja pysynee kuitenkin samana niin lukemiston kuin arviointityylin osalta, ja huonosta aktiivisuudestani huolimatta pidän blogin kirjoittamisesta paljon enkä siitä aio näillä näkymin luopua. Uutena uuteen blogivuoteen tulevat äänikirjat! Sain äidiltäni joululahjaksi BookBeat-tilauksen, ja sieltä tuli jo vuoden vaihteen yli yksi kirja kuunneltua, ja toinen on vakaasti työn alla. Lähtekäämme siis avoimin mielin matkaan, ja katsokaamme millaisia tuulia 2019 tuo tullessaan!

https://png.pngtree.com/

1 kommentti: