lauantai 11. tammikuuta 2014

Uudet haasteet

Hei kaikki ja iloista vuotta 2014! Aloitetaan huonoilla uutisilla: en tiedä, kuinka monta kirjaa luin viime vuonna. Kuten muistatte, viime päivityksessä olin päässyt lukuun 65 ja sen jälkeen luin vielä kenties muutaman kirjan, mutta Thaimaa vei ajatukseni ja sekoitti pääni, joten en loppujen lopuksi vuoden viimeisenä päivänä muistanut lainkaan ajatella koko kirjojenlaskuasiaa. No niin, voinen kuitenkin melkoisen varmasti sanoa, että alle seitsemänkymmenen jäätiin. Taidan nyt seuraavaksi kuitata lyhyesti nuo viime vuoden lopun kirjat ja sen jälkeen siirrymme ajakohtaisempiin asioihin.




Perillä

Ally Condien Tarkoitettu-trilogian viimeinen osa Perillä oli parempi kuin edeltäjänsä Rajalla, mutta ei yhtä hyvä kuin ykkösosa. Tämän kirjan ehdottomasti parasta antia oli Xanderin nouseminen kertojaksi Cassian ja Kyn rinnalle. Taattua peruslaatua, varsin hyvä kirja, ja mainio lopetus sarjalle. Kiitos Condie.

Neljä tähteä.
Ally Condie: Perillä. Tammi, 2013. S. 449.



50-luvun teinit Katarina Haavio ja Satu Koskimies
Tämä kirja on jatkoa kirjalle 50-luvun tytöt ja toteutettu samalla tavalla: se sisältää kummankin tytön päiväkirjamerkinnät, sekä lisäksi tällä kertaa kirjeet ja postikortit, joita he toisilleen lähettävät. Satu kirjoittaa edelleen aktiivisesti, Katasta taas kuullaan vain lyhyitä pätkiä silloin tällöin muutamaan vilkkaampaa kirjoituskautta lukuunottamatta. Enemmän hänen elämästään saadaan tietää Sadun merkintöjen sekä kirjeiden kautta. Ajankuva välittyy edelleen viehättävän selkeänä ja tekstiä on mukava seurata. Nyt kun tytöt ovat omanikäisiäni, heihin on myös helpompi samaistua ja yllättäen huomasinkin, aivan päinvastoin kuin edellisessä kirjassa, samaistuvani hurjasti enemmän Sadun kuin Katan sielunmaailmaan. Silti usein teki mieli paukuttaa järkeä kummankin päähän. Myös tyttöjen kokemus siitä, mitä naisen tulee olla, mitä hänen tulee sietää, mitä kestää ja miten käyttäytyä, erosi hurjasti omastani. Niin ne vain ajat muuttuvat.

Neljä ja puoli tähteä, plussaa tulee kirjeistä.
Katarina Eskola ja Satu Marttila: 50-luvun teinit Katarina Haavio ja Satu Koskimies. Kirjayhtymä, 1994. S. 559.

//MUOKKAUS 2.6.2015// Postauksen jälkimmäinen osa on nykyään toisessa postauksessa samalla nimellä ja lisäyksellä "osa 2".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti